2020 Форум за металургија во прав и технологија

Металургијата во прав е специјална технологија која комбинира производство на метални материјали и обработка на делови во истиот проток на процеси. Тој е ефикасно средство за подобрување на перформансите на металните материјали и развој на нови производи. Материјалите за металургија во прав и производите широко се користат во различни индустриски сектори заради одличните технички перформанси, заштедата на енергија и намалувањето на емисиите и добрите економски придобивки, Во изминатите 10 години, компонентите во металургијата во прав во Канада и САД се зголемени за 10% на година, додека оние во Јапонија и Велика Британија се зголемија за околу 12% годишно. Во Кина сè уште постои голем јаз во технологијата на металургија во прав, која не може да ги задоволи потребите за развој на машинската индустрија, Процентот на компоненти на металургија во прав во производите е многу мал, сорти на делови се малку, апликацијата не е доволно широк, а ефикасноста на производството е мала. Колегите од индустријата треба да постигнат консензус дека промовирањето на технологијата на прав металургија во индустријата за индустрија и рударски машини ќе добие добри технички и економски придобивки.

Испратете ја вашата порака:

Прашање Сега
  • * CAPTCHA: Ве молиме изберете Куп


Време на објавување: јули-30-2020 година
Прашање Сега
  • * CAPTCHA: Ве молиме изберете ѕвезда

WhatsApp Интернет разговор!